Blauw licht bescherming

Lutina is de door Tokai ontworpen als oplossing om ons te helpen beschermen tegen zowel UV-straling als hoogenergetisch violet licht tussen 380 en 420 nm, voornamelijk aanwezig in zonnestraling. Deze stralen wordt verantwoordelijk geacht voor ernstige lens- en netvliesaandoeningen.

Het moderne leven brengt ons echter in nauw contact met grote hoeveelheden kunstlicht geproduceerd door tv’s, monitoren en led-lampen. Deze lichtbronnen zenden straling uit rond 450 nm om de helderheid te benadrukken en zijn verantwoordelijk voor oogvermoeidheid en circadiane ritmestoornissen zoals slapeloosheid en chronische vermoeidheid.

Om deze verstoringen tegen te gaan heeft Tokai drie coatings tegen blauw licht ontwikkeld: Blue Light Damage Control (BDC), Tokai Blue Coat (TBC) en NRC Digital Filter.

Deze behandelingen hebben een dubbel effect: door het contrast te verhogen, stimuleren ze de spontane knipperfrequentie van de oogleden en verminderen ze het gevoel van droge ogen. Door de hoeveelheid kunstmatig blauw licht die het oog bereikt te verminderen, waardoor circadiane ritmestoornissen zoals slapeloosheid worden beperkt.