Instructies voor het gebruik en hanteren van brillenglazen

Impactwaarschuwing.

Zowel minerale als organische brillenglazen kunnen worden vernield bij een zware impact en ernstige verwondingen veroorzaken, die tot het verlies van het gezichtsvermogen kunnen leiden. Zet uw bril het best niet op tijdens intensieve trainingen in de fitnesszaal of gebruik exclusieve accessoires wanneer u een sport beoefent of andere handelingen uitvoert waarbij de glazen beschadigd kunnen raken.

Wees voorzichtig bij het rijden met een nieuwe bril.

We raden u aan om uw nieuwe bril pas achter het stuur te gebruiken wanneer uw gezichtsvermogen er volledig aan is aangepast. Zolang u er niet helemaal aan gewend bent, kan het gebruik van een nieuwe bril met glazen op sterkte verwarring veroorzaken. Houd rekening met een aanpassingsperiode wanneer u overschakelt op een nieuwe bril of een nieuw montuur.

Opgelet: de brillenglazen zijn hittegevoelig (boven 60 °C).

Stel uw bril niet bloot aan hoge temperaturen,  met name op het dashboard van een auto die in de zon geparkeerd staat. Bij hoge temperaturen kan een glas vervormen, uit het montuur vallen of optische vervorming veroorzaken, wat tot slechte optische prestaties kan leiden. Draag uw bril niet in de sauna en blaas hem niet droog met een haardroger. Hoge temperaturen (boven 60 °C) kunnen de coating aantasten en doen afschilferen.


Leg de brillenglazen niet omlaag gericht op een oppervlak, dit om krassen te vermijden.

Let er steeds op dat de brillenglazen omhoog gericht zijn wanneer u de bril neerlegt, om krassen op en beschadiging van de glazen te voorkomen.


Gebruik geen beschadigde brillenglazen.

Gebruik geen brillenglazen met krassen of vlekken erop. Dit leidt tot een slecht zicht door diffuse reflectie.

Aanbeveling om de brillenglazen te reinigen.

We raden u aan om uitsluitend een glasreinigingsoplossing en een microvezeldoekje te gebruiken.
Deze speciale poetsdoekjes van microvezel en glasreinigingsoplossingen zijn speciaal ontworpen om de coatings, zoals antireflectie- en anti-aanslagcoatings, niet te beschadigen.

Aanbeveling om brillenglazen correct en eenvoudig te reinigen.

Wanneer de glazen erg vuil zijn, wast u ze met een neutrale detergent die met water is verdund. Gebruik geen sterk alkalische of zure detergent. Deze tast de coating aan en kan de coating doen afschilferen. 


Aanbevelingen voor het onderhoud van de brillenglazen.

Als uw brilglazen oud en geelachtig zijn, raden we u aan om uw oude bril te vervangen door een nieuwe. U moet een nieuwe bril aanschaffen als uw gezichtsvermogen gewijzigd is. Daarom is het belangrijk om uw ogen regelmatig te laten testen door een oogarts.


Aanbeveling voor het hanteren van de brilglazen.

Houd de bril correct vast, zoals op de afbeelding.


Houd de rand van het montuur vast terwijl u de lenzen schoonmaakt en afveegt.