EYEco eyeCO

Digitale bril past zichzelf aan

Bron: vtmnieuws.be

Zoals onze huid veroudert, verliezen onze ooglenzen geleidelijk hun elasticiteit. Hierdoor gaat het zicht van nabij achteruit vanaf ongeveer 45 jaar. Een lees- of progressieve bril biedt voor dit probleem een oplossing, maar is zeker niet ideaal in alle omstandigheden. Fabrikanten produceren daarom specifieke brillenglazen voor computerwerk, autorijden, sport- en hobbyactiviteiten: een onhandige oplossing.

Het doel van EYEco eyeCO is derhalve een bril op de markt te brengen die elektronisch het zicht over het ganse oppervlak van het brillenglas corrigeert en daardoor onder alle omstandigheden een hoger visueel comfort biedt, zonder het esthetische aspect van een bril te verwaarlozen.

“Deze spin-off is een mooi voorbeeld van mijn visie dat onze Vlaamse innovatieve technologie zal zorgen dat het leven voor gewone mensen in de toekomst zal verbeteren. Wereldwijd worden jaarlijks miljoenen mensen geconfronteerd met ouderdomsverziendheid.
Deze innovatieve oplossing betekent een enorme stap voor de levenskwaliteit van mensen die hierdoor getroffen zijn. Ik ben dan ook zeer blij dat ik de kans krijg om hier mijn steentje aan bij te dragen”, zegt Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport.

EYEco eyeCO heeft 1.4M euro seed funding opgehaald bij vier verschillende partners: Tokai Optecs NV, FIDIMEC NV, QBIC ARKIV NV en SOFI.
Deze investering wordt nu gebruikt voor het ontwikkelen van een eerste product in samenwerking met imec en Tokai Optecs. Verder helpen QBIC en PMV met de uitbouw van de strategie en het business plan.

Imec is ’s werelds toonaangevende onderzoeks- en innovatiecentrum op het vlak van nano-elektronica en digitale technologie. De combinatie van onze voortrekkersrol in microchiptechnologie en onze software- en ICT-expertise maakt ons uniek. Imec beschikt over een unieke infrastructuur en een lokaal en internationaal ecosysteem van partners in diverse sectoren. Samen werken we aan baanbrekende innovatie in toepassingsdomeinen zoals gezondheidszorg, slimme steden en mobiliteit, logistiek en Industrie 4.0 en energie. Imec is een vertrouwde partner van bedrijven, start-ups en universiteiten, en brengt bijna 3,500 topwetenschappers uit meer dan 70 landen samen. Imec heeft zijn hoofdzetel in Leuven en R&D-groepen die verspreid zijn over een aantal Vlaamse universiteiten, in Nederland, Taiwan, de VS, China, en kantoren in India en Japan. In 2015 bedroeg de bedrijfsopbrengsten van imec 415 miljoen euro en van iMinds (sedert 21 september 2016 geïntegreerd in imec) 52 miljoen euro.